Innovaties

Meer lezen

Uiteraard maakt Curando gebruik van innovaties in de zorg. Uw wijkverpleegkundige inventariseert uw zorgvraag volgens de normenkader, welke in 2015 is opgesteld door de beroepsvereniging V&VN. Onderdeel hiervan is het indien mogelijk bevorderen van de zelfredzaamheid van de cliënt door enerzijds inzet van thuiszorgtechnologie/hulpmiddelen, of anderzijds de inzet van mantelzorgers, eventueel met de inzet van thuiszorgtechnologie/hulpmiddelen.

Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek wordt met u gesproken en wordt er in samenspraak vastgesteld wat de zorgbehoefte is van u en wordt besproken of er hulpmiddelen of technologie kan worden ingezet. Indien nodig ondersteunen wij u bij de aanvraag hiervan en eventueel in het ondersteunen bij het gebruik van een hulpmiddel.

Veilige communicatie

Ook gebruiken we Point en Zorgdomein voor een veilige communicatie met ziekenhuizen en huisartsen volgens de richtlijnen van de privacywetgeving, de zogenoemde AVG en zijn wij in gesprek met leveranciers van de zogenoemde SMARTglasses, dit is een bril waarmee je kan beeldbellen zodat een alleen werkende collega altijd een extra paar ogen van een collega kan inschakelen door mee te kijken zodat er met meer zekerheid uw wonden of drains worden beoordeeld.

Ook kunnen wij rechtstreeks contact hebben met uw specialist in het ziekenhuis, dit laatste is voornamelijk voor mensen die moeilijk te been zijn, door de betreffende aandoening of ouderdom, en zich dus moeilijk kunnen verplaatsen plus het verlaagd de druk op de poli’s. Dit is niet alleen minder belastend voor de client maar ook kostenbesparend op de zorg omdat de specialist direct een, eventueel, andere plan kan voorschrijven en overleggen met de thuiszorg over eventueel benodigde materialen.

Elektronische cliëntendossier

Ook maakt Curando gebruik van technische innovatie ter bevordering van de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Zo maakt Curando gebruik van een elektronisch cliëntendossier van ONS, met daarbij inzicht in uw eigen dossier door middel van Carenzorgt.

Medido

Is het lastig en vergeet u frequent de medicatie in te nemen of is het lastig een Baxterzakje te openen? Dan kan bijvoorbeeld een Medido uitkomst bieden voor uw zelfredzaamheid!

Medimo

Ter controle van de medicatie gebruik gemaakt van de applicatie Medimo. Medimo is een app voor (dubbele) controles, digitaal aftekenen en het bestellen van uw medicijnen volgens de officiële richtlijnen van Medicatieveiligheid.

Slimme middelen

Een veel voorkomend voorbeeld is bijvoorbeeld bij de therapeutisch elastische kousen, ook wel steunkous genoemd. Soms kan een hulpmiddel, zoals de Steve of een Doff ’n Donner een zorgvrager dusdanig helpen om deze zelfstandig aan of uit te trekken.

Denkt u bijvoorbeeld aan een stomadouche, welke u kan helpen zelfstandig de stoma schoon te maken, maar eveneens uw huid te beschermen rondom de stoma door een grondige irrigatie en reiniging. Wat dacht u van een druppelbril, waardoor u mogelijk zelfstandig weer in staat bent de ogen te druppelen? Of meer grip op uw eigen leven of het leven van uw geliefde door middel van de slimme kalender van Luna?

Onze partners